Şaxewan Abdullah: Bağdat, memur maaşlarının gönderilmesine engel oluşturuyor

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah, mazeret ve gerekçeler ne olursa olsun memur maaşlarının gönderilmesine engel oluşturulmamasına karar verildiğini söyledi.

Şaxewan Abdullah: Bağdat, memur maaşlarının gönderilmesine engel oluşturuyor

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah, Kurdistan24'e yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi memur maaşlarının dağıtılması dahil birçok konuyu görüşmek üzere Kürt fraksiyon temsilcileriyle toplandıklarını belirterek, "Şükür toplantı gerçekleşti ve toplantının zamanlaması çok önemliydi. Irak illerinde maaşlar her ay gecikmeden dağıtılırken, Kürdistan Bölgesi memur ve emeklileri iki aydır maaşlarını alamıyordu." dedi.

Toplantıda mazeret ve gerekçeler ne olursa olsun memur maaşlarının gönderilmesine engel oluşturulmamasına karar verildiğini kaydeden Dr. Şaxewan Abdullah, "Bağdat, memur maaşlarının gönderilmesine engel oluşturuyor. Bu hafta Irak Maliye Bakanı ve Başbakanıyla görüşmemiz konusunda mutabakata varıldı. Konular daha önce Irak Maliye Bakanı ile görüşüldü." ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca biyometri yapmamış memurlar konusuna ilişkin mutabakata varıldığını belirten Abdullah, "Biyometri yapılmamış olan kişilere yönelik süreç devam ediyor. Kürdistan Bölgesi Hükümetinin süreci tamamlaması için bir veya iki aya ihtiyacı vardır." diye konuştu.

 

K24