Sidad Barzani: Hiçbir parti KDP kadar Halepçe'nin acısını hissetmiyor

Başkan Mesud Barzani'nin temsilcisi Sidad Barzani, KDP’nin 190 numaralı listesine destek çerçevesinde yapılan mitingte, Halepçe'nin acısını hiçbir partinin KDP kadar hissetmediğini söyledi.

Sidad Barzani: Hiçbir parti KDP kadar Halepçe'nin acısını hissetmiyor

Sidad Barzani, 12 Ekim 2024 Cumartesi günü KDP’nin 190 numaralı listesine destek çerçevesinde Halepçe'de yapılan mitinge katıldı.

Başkan Barzani'nin temsilcisi burada yaptığı konuşmada, Halepçe'nin acıların simgesi haline geldiğini, herkes için bir kimlik olduğunu dile getirdi.

Halepçelilerin Kürt kurtuluş hareketinde büyük rol oynadığını belirten Sidad Barzani, "Halepçe, Eylül Devrimi'nden bu yana düşma karşı bir kale haline geldi ve halkının KDP'yi ve Barzani Nemir'i desteklemesi, düşmanın Nisan 1974'te bu şehri uluslararası yasaklı silahlarla bombalamasına neden oldu." diye konuştu.

Halepçe'nin her zaman Başkan Barzani ve KPD'nin destekçisi olduğuna işaret edeb Sidad Barzani, "Bu şehre kimyasal saldırı suçu halkın mücadele iradesini azaltmadı. Hewraman, Halepçe ve Şarezur halkı bu karanlık dönemde Barzani'ye ve Kürtlüğe destek verdi." dedi.

Halepçe halkının acısını Başkan Barzani kadar kimsenin hissetmediğini ifade eden Sidad Barzani, "Bu şehrin kıymetini KDP kadar hiçbir parti bilemez. Çünkü sizlerle ve Germiyan'dan Behdinan'a, Barzan'a kadar tüm Kürdistan halkıyla birlikte özgürlük ve bağımsızlık için büyük fedakarlıklar yaptık. Barışı ve refahı sağlayarak, yaraları hep birlikte sarabiliriz, ülkemizi başarıya ulaştırana kadar pes etmeyiz."sözlerini kullandı.