Sidekan'da PKK-TSK arasında çatışma

Erbil’in Soran ilçesi Sidekan kasabasında PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Sidekan'da PKK-TSK arasında çatışma

Sidekan İlçe Müdürü İhsan Çelebi, çatışmaya ilişkin Rûdaw’a verdiği bilgide “Bugün saat 10:00 sularında birkaç PKK üyesi Lilkan yamaçlarında TSK ile yüz yüze geldi” açıklamasında bulundu.

 Çelebi, PKK-TSK arasında yaşanan çatışmanın bir saat boyunca devam ettiğini belirterek “Çatışma bittikten sonra, TSK Derava Jorin ve Lilkan’ı bombaladı” dedi.

Bombardımanın yapıldığı bölgenin yerleşim yerlerinden uzak olduğu ve henüz herhangi bir hasarın kaydedilmediği bildirildi.

Sınır bölgesinde operasyonlar sürüyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu. Karadan başlatılan operasyon kapsamında TSK unsurları Hakurk’un birçok stratejik tepesine mevzilendi.

Hakurk bölgesi, Erbil’in Soran ilçesi Sidekan kasabası sınırında bulunuyor.

Bakanlık bir yıl sonra 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu yıl 23 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla operasyon (Rudaw)