Silahlı gruplar: 'PKK, PYD ve rejimin elindeki bölgeleri geri almak için hazırız'

Türkiye ile birlikte Serê Kaniyê, Efrin ve Grê Spî’de Demokratik Suriye Güçleri’ne karşı kontrolü sağlayan silahlı gruplar, Rojava'ya yönelik yeni bir operasyon için hazırlanıyor. Söz konusu güçler harekete geçmek için Türkiye'nin emrini bekliyor.

Silahlı gruplar:  'PKK, PYD ve rejimin elindeki bölgeleri geri almak için hazırız'

Bu gruplar Minbic ve Tel Rıfat’a düzenlenmesi olası askeri operasyon için hazırlanıyor.

Kendilerini “Ulusal Ordu” olarak isimlendiren güçlerin komutanı Abdulselam Himedi, Minbic operasyonunu başlatmak için hazır olduklarını söyledi.

Himedi, “Biz ulusal ordu olarak özellikle de 3. Birlik olarak savaşa hazırız. PKK, PYD ve rejimin elindeki bölgeleri geri almak için hazırız. Göç etmiş olan kardeşlerimize söz veriyoruz ki onlar yakın bir zamanda köylerine dönecekler” diye konuştu.

Abdulselam Himedi, “Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden Minbic’e kadar kontrolü sağlamak istiyoruz bu birinci tur olacak. İkinci tur için de alınacak olan kararı bekleyeceğiz” diye devam etti.

AA’nın haberine göre ise silahlı gruplar, “Kilis’in karşında yer alan Azez'de gerçekleştirilen hazırlıklarda, personel taşıyıcı zırhlı araçlar, çok namlulu roketatar ve havan topları gibi ağır silahların durumu ile savaşçıların imkanlarını” gözden geçirdi.

Bu güçlerin, zaman zaman tatbikatlar yaparak pozisyonunu pekiştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Rojava Özerk Yönetimi seferberlik ilan etmişti

Türkiye Yetkililerinden bir süredir, Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altında bulunan topraklara operasyon düzenleyebileceklerine dair demeçler geliyor.

Türkiye, derinliği 30 kilometreyi bulan bir hat boyunca Rojava’da kontrolü sağlamak istiyor ancak söz konusu plan şu ana kadar ABD ve Rusya tarafından onaylanmış değil.

Türkiye'nin tehditleri nedeniyle Rojava Özerk Yönetimi de dün kontrol ettiği bölgelerin tamamında seferberlik ilan etti.

Türkiye 2016'dan bu yana Rojava'da silahlı gruplarla birlikte 4 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar neticesinde Rojava'nın Efrin, Serê Kaniyê ve Grê Spî bölgeleri ele geçirildi.