Şivan Perwer: Başkan Mesud Barzani'ye teşekkür ediyorum

Sanatçı Şivan Perwer, Kürt Diasporası Kongresi'nin düzenlenmesindeki liderliği dolayısıyla Başkan Mesud Barzani'ye teşekkür ederek, “Yurt dışındaki Kürdistanlılar olarak Başkan Mesud Barzani'yi ve Kürt Diasporası Kongresi’ni kutluyoruz. Hepimizin tek çatı altında toplanması yurtdışındaki tüm Kürdistanlıların hayaliydi” dedi.

Şivan Perwer: Başkan Mesud Barzani'ye teşekkür ediyorum

Kürt Diasporası Kongresi 4-5 Aralık'ta Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de düzenlenmişti.

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, kongre vesilesiyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak Başkan Mesud Barzani'yi kutladı.

Perwer mesajında, “Yurt dışındaki Kürdistanlılar olarak, Başkan Mesud Barzani'yi ve Kürt Diasporası Kongresi’ni kutluyor, bu tarihi ve ulusal adımın başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hepimizin tek çatı altında toplanması yurtdışındaki tüm Kürdistanlıların hayaliydi. Başkan Barzani'nin gözetimi ve katılımıyla temelleri atılan bu kutsal ve milli teşkilata destek ve işbirliğine devam etmenizi rica ederiz. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kürtler ve Kürdistan için daima var olun” ifadelerini kullandı.

Kongrenin ilk gününde bir konuşma yapan Başkan Mesud Barzani, “Biz Kürt diasporasını çok önemli bir ulusal servet gibi görüyoruz. Sizler halkınıza destek konusunda çok önemli bir rol üstlenebilirsiniz. Sizler, kendinizi örgütleyip güçlü bir lobi kurabilir, tüm alanlarda halkınızın meşru davasına destek verebilirsiniz” demişti.