SMO’nun ‘kafası kesilecek’ dediği Çiçek Kobanê Türkiye'ye teslim edildi

SMO’nun ‘kafası kesilecek’ dediği Çiçek Kobanê Türkiye'ye teslim edildi

Türkiye destekli paramiliter grupların Kuzey Suriye’de esir aldığı ve sosyal medyada "kafası kesecek" sözleriyle videosu yayınlanan Çiçek Kobanê’nin yaralı halde Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu öğrenildi. 

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına saldırısında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) paramiliter gücü “Suriye Mili Ordusu” (SMO) tarafından yaralı yakalanıp ve görüntüleri sosyal medya aracılığıyla "Kafası kesilecek" sözleriyle servis edilen YPJ üyesi Rakkalı Darzê Salih Temo'nun (Çiçek Kobanê) Urfa TEM Şube’de gözaltında olduğu öğrenildi.

Temo'nun Rakkalı olan ailesinin savaştan kaçarak 7 yıldır Suruç'ta yaşadığı öğrenilirken, yaralı olarak Urfa'ya getirildiği ayağından ameliyat edildikten sonra 7 gün hastanede tutulduğu, daha sonra yarası iyileşmeden ve ayağındaki platinle TEM Şube’ye getirildiği öğrenildi. Temo'nun ayağa kalkamadığı ve ihtiyaçlarını gideremediği halde, 4 gündür gözaltında tutuluyor. 

Öte yandan YPJ'li Makbule Sünger'in de 3 gündür Urfa Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulduğu, gözaltına alınan Kuzey ve Doğu Suriyelilerin sayısının daha fazla olabileceği kaydedildi. 

Temo ve Sünger'in ifade işlemlerinden sonra Urfa Adliyesi'ne "Örgüt üyesi olmak" gerekçesiyle sevk edilmeleri bekleniyor.