SOHR: DSG, Rakka'da Türkiye'ye ait İHA düşürdü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamaya göre, Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG), Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'daki Ayn İsa kasabasının batı kırsalından keşif uçuş yapan bir Türk insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü iddia edildi.

SOHR: DSG, Rakka'da Türkiye'ye ait İHA düşürdü

SOHR, dün akşam (Cuma) DSG’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) Ayn İsa kırsalında boşalttığı bir üssün yanı sıra, M4 karayolu yakınında kurdukları 3 askeri üsse yönelik füze saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi.

SOHR açıklamasında, TSK'nin DSG güçleriyle temas noktasındaki askeri üslerinin sayısını 10’a çıkarmak için Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kırsalında M4 karayolu yakınında 3 askeri üs kurduğunu belirtti.

Gözlemevi, askeri üslerden birinin Ayn İsa’nın karşısındaki bir köyde, diğerinin Ayn İsa’nın iki kilometre batısındaki Es-Sakr (Doğan) Dinlenme Tesisi’nin karşısında, bir başkasının Ayn İsa’nın kuzeyindeki Sayda köyünde, birinin Ayn İsa’nın iki kilometre doğusunda ve Cehbel köyü yakınlarındaki en-Nahil Dinlenme Tesisi’nin karşısında ve iki üssün ise Ayn İsa’nın merkezinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunduğunu bildirdi.

TSK ve Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu(SMO) ile kasabayı kontrol eden DSG savaşçıları arasında Rakka iline bağlı Ayn İsa çevresinde çatışmalar sürüyor.

Şarku’l Avsat