SOHR: TSK konvoyu bir kadın ve çocuğu ezdi

Halep’in Al Atarib ilçesinde TSK’ya ait askeri konvoy bir kadın ve çocuğu ezdi. Bölge halkının konvoyun yolunu keserek askeri araçları taşladığı bildirildi.

SOHR: TSK konvoyu bir kadın ve çocuğu ezdi

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, TSK konvoyunun ezdiği  kadın ve çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde toplanan öfkeli kalabalık konvoyun yolunu keserek  konvoyun yol almasını engelledi ve konvoyu taşladı.

Yerel kaynaklar; kadın ve çocuğun ölümünü protesto edenlerden bazılarının Türkiye’ye yakın silahlı gruplar tarafından gözaltına alınarak, polis karakoluna götürüldüklerini ve kendilerinden şu ana kadar haber alınmadığını belirtiyor.

Olaya ilişkin Türkiye cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye sınırına 16 km mesafede bulunan Al Atarib ilçesi Heyet Tahrir Şam (HTŞ) kontrolünde bulunuyor.

SOHR, TSK devriyelerinin Kasım ayında da Serêkaniye’de bir Kürt kız çocuğunu ezdiğini ve çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi.

TSK, Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesindeki gruplar ile ortaklaşa Rojava’ya yönelik “Zeytin Dalı” “Fırat Kalkanı” ve “Barış Pınarı” isimleriyle 3 ayrı operasyon düzenledi. 2016’da "Fırat Kalkanı Harekatı" adıyla Cerablus ve Azaz bölgesini, 2018’de "Zeytin Dalı Harekatı" ile Efrin bölgesini 2019’da ise "Barış Pınarı Harekatı" adıyla Serekaniye ve Gire Spi bölgelerini kontrol etti.