Şok iddia: Esad rejiminin Rakka saldırısı ABD tarafından engellendi

Şok iddia: Esad rejiminin Rakka saldırısı ABD tarafından engellendi

Ahmed Faik - KRD NEWS / Rusya’nın desteğiyle IŞİD karşısında büyük kazanımlar elde eden Esad Ordu Güçleri’nin Rakka kent merkezine yönelik saldırı yapma planının ABD tarafından engellendiği iddia edildi.

Demokratik Suriye Güçleri tarafından oluşturulan Rakka Kent Konseyinin adının açıklanmasını istemeyen bir üyesinin Suriye İnsan Hakları Örgütüne yaptığı Esad Ordusu’nun Rakka şehrine saldırmayı planladığı iddia edildi. Esad Ordusu’nun bu girişiminin ABD tarafından engellendiği belirtilirken Ulusararası Koalisyonda görevli ABD Ordusu Genel Sekreteri Robert Jones da iddiaları doğruladı.

ABD’nin Esad Ordu Güçlerine bazı sınırlamalar getirdiğini belirten General Robet Jones, "Rejime bir sınır koyduk ve bu sınırlarla ve buna uyma ihtiyacı hakkında rejimi uyardık. " dedi.

Bu arada söz konusu iddiaya ilişkin Esad yönetimine yakın kaynaklardan yalanlama geldi. Rakka’ya saldırma niyetleri olmadığını belirten Esad yönetimine yakın kaynak, tüm güçlerini Deyrezzor şehrine yönlendirdiklerini açıkladı.