Sokakta Kürtçe müzik yapan gençlere polis engeli!

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, sosyal medya üzerinden paylaştığı görüntüde, sivil polisin Kürtçe müzik yapan gençlere mani olduğunu söyledi.

Sokakta Kürtçe müzik  yapan gençlere polis engeli!

HDP Şırnak eski Milletvekili Ferhat Encu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul İstiklal caddesinden sokak müziği yapan gençlere polisin engel olduğunu söyledi. Encu, Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polisin, "heryer benim bölgem,yapamazsınız" dediğini aktardı.

'POLİSLER KANUN KESİCİ OLMUŞ!'

Dün yapmış olduğu paylaşımın üzerine bugün de sokak müzisyenlerinin Kürtçe müzik yaptıkları için engellendiğini belirten Encu, "Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar" ifadelerini kullandı.

Encu sosyal medya hesabından müzisyenlerin engellendiği görüntüleri şu ifadelerle paylaştı:

“Maalesef bu günde İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan gençler engellenmiş. Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar.”

'Her yer benim görev alanım yapmayacaksın'

Encu, bir başka paylaşımında ise polisin müzisyenlere "Her yer benim görev alanım. Meydan, burası, her yer benim görev alanım. Yapmayacaksın” ifadelerini kullandığı videoyu paylaştı.

Daha önce de olmuştu

Haziran 2019’da da İstanbul Taksim’deki İstiklal caddesinde Kürtçe şarkı söyleyen Zana Zendo ve Serhat Çelik adlı gençler gözaltına alınmıştı.

Yine Haziran 2021’de Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri, İstiklal Caddesi’nde Kürtçe müzik yapan müzisyenlerin şarkı söylemesine izin vermemiş ve aletlerine el koymuştu.