PKK Başkanlık Konseyi üyesine, MİT ve TSK ortak suikastı

PKK Yürütme Konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed’in  MİT ve TSK’nın ortak operasyonu sonucu hayatını kaybettiği biddia edildi.

PKK Başkanlık Konseyi üyesine, MİT ve TSK ortak suikastı

PKK Yürütme Konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed’in  MİT ve TSK’nın ortak operasyonu sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 27 Haziran Perşembe günü PKK'nin kontrolünde bulunan Kandil'in Kortek bölgesinde düzenlenen operasyonda KCK Başkanlık Konseyi ve PKK Yürütme Konseyi üyesi hayatını kaybetti.

Haberde, bu operasyonun PKK'nin ana karargahının bulunduğu Kandil'de bir üst düzey yetkiliye yönelik ilk operasyon olduğu belirtildi ancak operasyonun hava saldırısı mı, çatışma mı olduğu bilgisine yer verilmedi.

Öte yandan bu iddia şu ana kadar da PKK kaynaklarınca doğrulanmadı. Daha önce de, 31 Mart seçimleri öncesinde PKK Merkez Komite üyelerinden Rıza Altun'a yönelik bir operasyon düzenlendiği ve Altun'un hayatını kaybettiği yine Türkiye'nin devlet kurumları tarafından ileri sürülmüş, ancak daha sonra Rıza Altun'un hayatta olduğu açıklanmıştı.

"Helmat Diyar" kod adlı, 1973 Irak Süleymaniye doğumlu Diyar Garip Muhammed, 1992'de PKK’ye katıldı. Garip daha önce Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) Eşbaşkanı'ydı.