Soylu: Kürt sorunuyla ilgili sözlerimin arkasındayım

Soylu: Kürt sorunuyla ilgili sözlerimin arkasındayım

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'ye katılmadan önce yaptığı "Kürt sorunu çözülmeden yeni bir anayasa yapmak mümkün değildir" açıklamasının bütçe görüşmelerinde gündeme gelmesi üzerine "Ben o sözleri bugün de söylüyorum. O sözlerimin arkasındayım" diye konuştu.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı olduğu dönemde söylediği “Kürt sorunu çözülmeden yeni bir anayasa yapmak mümkün değildir” sözlerini hatırlattı. Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Soylu, ““Ben 10,5 yıl önce Demokrat Partiliydim. Ben o sözleri söyledim ama onların öncesi var. Ben o sözleri bugün de söylüyorum. Neden söylüyorum? Çukur barikat olaylarıyla, 15 Temmuz’la niçin karşılaşmışsak o gün de biz güzel cumhuriyetimizi kurup, birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra bu sürecin tamamıyla karşılaştık. Eğer biz bu süreci iyi anlayamazsak gelecek nesillerimize iyi anlatamazsak bundan sonra da aynı işlerle karşılaşabiliriz diye bunu defalarca ifade ettim, anlattım ve o sözlerimin arkasındayım.” dedi.

HDP’li vekillerin “Bu devlet katliam yaptı” sözlerine tepki gösteren Soylu, “Çukur ve barikat olayları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımızın da nefretini kazanan olaylardır. Biliyoruz ki orada yaşayan insanlar, çukur barikat olaylarından dolayı, PKK’ya çok büyük ceza kesmişlerdir. İster kızın ister kızmayın, bu performansınız PKK tarafından kabul görmez. Biraz daha artırın performansınızı” diye konuştu.