DEVA ve Gelecek Partisi'nden Pul açıklaması

DEVA ve Gelecek Partisi liderleri Papa Francis’in Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretine temsilen hazırlanan pula tepki gösterdi.

DEVA ve Gelecek Partisi'nden Pul açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a ziyarette bulundu. İkili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, iki lider geçtiğimiz günlerde Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği tarihi ziyareti temsilen hazırlanan pul ve parti kapatılması meselelerine ilişkin konuştu.

Papa için basılan pul hakkında yorumlarınız neler? Sorusuna Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kabul edilemez. Şiddetle tepki verilmesi gereken bir husustur. Herkesin Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarına saygı göstermesi ve bu saygıyı bütün sembollerine yansıtması gerekir. Net ve kesin bir tavır göstermek gerekir” dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise, "Bunlar beyhude şeyler. TC böyle bir şeye asla izin vermez. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Ama bu tür gelişmeler karşısında bugünkü hükûmetin daha sert ve daha açık bir duruş ortaya koyması gerektiğini açıklamak istiyorum. Erdoğan'ın böyle bir konuda konuyu sadece Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasına bırakmaması gerekir. Tabii konu ciddiyse ve gerçekse. Bugün kabul edilebilecek ve üzerinde konuşulmaya değer bir şey değil” diyerek yanıt verdi.

HDP’nin kapatılmasına ilişkin söylentilere ilişkin konuşan Ali Babacan, "Erdoğan parti kapatmanın en çok mağduriyetini yaşamış siyasi gelenekten gelen bir kişi. Mağdurların günü geldiğinde rolleri değişip başkalarını mağdur etmemeleri gerekir. İşine geldiğinde karşı durup işine geldiğinde siyasetin kurallarını değiştirebilecekleri bir konu olarak görmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ne parti kapatmanın ne de dokunulmazlıkların günlük siyasi oyunların bir parçası olarak kullanılmaması gerekir” diye konuştu.