Sudani: Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşları mahkeme kararına göre ödenecek

Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani, Kürdistan Bölgesi çalışanlarının maaşlarını Federal Mahkeme'nin kararıyla çelişmeyecek şekilde ödemeye devam edeceklerini söyledi.

Sudani: Kürdistan Bölgesi memurlarının maaşları mahkeme kararına göre ödenecek

Irak Başbakanı ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Bağdat'ta yaptıkları görüşmenin ardından Rûdaw ve Irak devlet kanalına ortak açıklamada bulundu.

Irak Başbakanı Sudani, Irak hükümeti ile Kürdistan Bölgesel Başkanlığı arasında istikrarlı bir ilişki bulunduğunu, Başkan Neçirvan Barzani'nin ekonomi, icraatlar ve vatandaşları ilgilendiren diğer bütün konularda her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Sudani konuşmasında, “Kürdistan Bölgesi'nde tartışılan ve rolümüz açısından önemli olan konulardan biri de Kürdistan Bölgesel Hükümeti çalışanlarının maaşlarının ödenmesidir. Irak Maliye Bakanlığı ile Kürdistan Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak bankaya maaşların yatırılması öncesinde gerekli prosedürleri tamamlamaya başlamıştır. Bu Federal Mahkeme tarafından da vurgulanmıştır. Şubat ve Mart aylarının maaşları tam olarak dağıtıldı ve parayı Federal Mahkeme'nin kararıyla çelişmeyecek şekilde harcamaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Sudani ayrıca, Başkan Neçirvan Barzani ile yapılan görüşmede petrol ihracatı ve genel bütçe yasasının ele alındığını da söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani: Prensipte olumlu anlaşmalara varıldı

Başkan Neçirvan Barzani de Irak Başbakanı'na sıcak karşılamaları için teşekkür ederek, “Bugün bizi sıcak bir şekilde karşılaması ve Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların yanı sıra Irak'taki tüm sorunların çözümü için gösterdiği çabalar için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Barzani, “Hükümet programımın başarısına desteğimizi vurguladık ve hükümeti kurmak için varılan anlaşmanın uygulanmasının altını çizdik. Anlaşmanın sonuçlarından memnunuz, bunun devamını umuyoruz. Petrol konusunu da görüştük, hala bazı sorunlar var, ancak prensipte olumlu anlaşmalara varıldı” diye konuştu.