Sudani: Şengal Anlaşması'nı uygulamaya kararlıyız

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Şengal Anlaşması’nın uygulanması da dahil olmak üzere hükümet programına olan bağlılığını yineledi.

Sudani: Şengal Anlaşması'nı uygulamaya kararlıyız
Irak Temsilciler Meclisi Üyesi Mahma Halil yaptığı açıklamada, Şengal'deki durumun normalleşmesi için yaptığı çağrının ardından Başbakan Sudani’den davet aldığını belirtti.
 
Halil, Sudani ile gerçekeleştirdiği görüşmede, yönetim, güvenlik durumu, hizmetler, mültecilerin dönüşü ve mağdurlara tazminat, terör örgütü IŞİD'ten kurtarılan kadınların akıbeti ve toplu mezarlar dahil olmak üzere Şengal'deki durumun normalleşmesi için bir stratejik plan taslağı hazırlanmasının ele alındığını belirtti.
 
Irak Başbakanı Sudani’nin, Ezidilerin haklarını yerel ve uluslararası düzeyde savunma sözü verdiğini aktaran Halil, görüşmede Sudani’nin Şengal ilçesinde 2 bin 500 polisin atanmasını onayladığını ve Irak bütçesine dahil edeceğini kaydetti.
 
Mahma Halil’in açıklamasına göre Sudani, Şengal Anlaşması’na olan bağlılığını yineleyerek, “Şengalr Anlaşması’nın uygulanması da dahil olmak üzere hükümetimizin programına bağlıyız.” açıklamasında bulundu.