Süleymaniye’de hedef alındığı iddia edilen Mazlum Abdi açıklama yaptı

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında düzenlenen hava saldırısında hedef alındığı iddia edilen Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi , açıklama yaptı.

Süleymaniye’de hedef alındığı iddia edilen Mazlum Abdi açıklama yaptı

Saldırıyı kınayan Kobani, “Süleymaniye'deki kardeşlerimiz ve müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“Süleymaniye Havalimanı'nın Türkiye tarafından hedef alınmasını şiddetle kınıyoruz” diyen Mazlum Abdi, “Bu ihlaller Irak ve Suriye'de devam etmekte ve bölgeye yönelik ciddi boyutları bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) duruşunun Türkiye’yi rahatsız ettiğini belirten Kobani, “KYB'nin Suriye'deki kardeşlerine destek veren milli duruşu Türkiye'yi endişelendirdi” ifadelerini kullandı.

Süleymaniye’deki müttefikleriyle ilişkilerini sürdüreceklerini aktaran Mazlum Abdi, “Süleymaniye'deki kardeşlerimiz ve müttefiklerimizle ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Bu ihlallere karşı aynı cephedeyiz” diye belirtti.

Ne olmuştu?

Dün, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nın yakınlarında bir hava saldırısı düzenlenmiş ve saldırının hedefinin DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi olduğu belirtilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Mazlum Abdi’nin hedef alındığına yönelik iddiaları yalanlamış ve “Genel komutanımız görevinin başındadır. Bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı güçlere karşı siyasi şantaj amacı taşımaktadır” ifadelerine yer vermişti.

Hava sahası kapatılmıştı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hava sahasının 3 Temmuz'a kadar Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan uçuşlara kapatıldığını açıklamıştı. Açıklamada, bu kararın alınmasına “PKK’nin Süleymaniye’deki faaliyetleri” gerekçe gösterildi.

Süleymaniye’ye günlük 2 uçuşu olan Türk Hava Yolları (THY), 3 Nisan’da Süleymaniye Havalimanı’na olan tüm uçuşlarını askıya aldıklarını duyurmuştu.

ABD’den açıklama

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Joe Buccino, hedef alınan konvoyda ABD askerlerinin de olduğunu açıkladı.