Neçirvan Barzani, Bağdat’ta Nuri Maliki ile görüştü

Bedr Hareketi’nin kuruluşunun 42. yıl dönümü münasebetiyle Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştiren Neçirvan Barzani, Irak Hukuk Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Bağdat’ta Nuri Maliki ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Nuri Maliki arasında yapılan görüşmede, "Irak Federal Hükümeti’nin gündeminin uygulanmasına yönelik adımlar” ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Irak’ın siyasi durumundaki son gelişmelerin yanı sıra Irak Federal Hükümeti’nin gündeminin uygulanmasına yönelik adımların ele alındığı aktarıldı.

Tarafların zorlukların üstesinden gelebilmek için Iraklı tüm siyasi taraflar arasındaki yardımlaşma ve iş birliğinin önemini vurguladıkları ifade edilen açıklamada, Erbil- Bağdat arasındaki sorunların ve bölgedeki son gelişmelerin de ele alındığı vurgulandı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ile de bir araya gelmesi bekleniyor.