Cumartesi Annelerine polis müdahalesi: En az 15 gözaltı

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti.

Cumartesi Annelerine polis müdahalesi: En az 15 gözaltı
Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını, 941’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedi.
 
Polis, Cumartesi Anneleri’ne müdahale etti.
 
Cumartesi Anneleri’nin Twitter hesabından duyurduğuna göre en az 15 kişi gözaltına alındı.
 
"Aym Kararına Uyulmadı"
 
Polis müdahalesi ve gözaltılar sonrası Cumartesi Anneleri tarafından yapılan açıklama, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararı hatırlatılarak, hukuksuz bir adım atıldığı vurgulandı.
 
Açıklamada, 'gözaltıların derhal serbest bırakılması' gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
 
"Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açıklanması ve suçun faillerinin yargı önünde cezalandırılması talebiyle başlattığımız, Türkiye tarihinin en uzun soluklu adalet eylemimiz 700. haftamızda ağır polis şiddeti ile engellendi.  Anayasa Mahkemesi, Maside Ocak’ın başvurusu üzerine verdiği kararla, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkımızın ihlal edildiğine hükmetti.
 
AYM kararında, Galatasaray’daki buluşmalarımızın demokrasinin gereği olduğuna vurgu yaptı. AYM, Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Galatasaray Meydanı’nda sürdürdüğü eylemin hukuka uygun olduğunu bildirerek, engellenmemesi konusunda Beyoğlu Kaymakamlığı’na açık bir ödev yükledi.
 
Buna rağmen kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı'ndaki abluka kaldırılmadı. AYM kararına uyulmadı!