HÜDAPAR'ın kontenjan adayları belli oldu

Cumhur İttifak'ına dahil olmayan ama AK Parti listesinden seçimlere girecek olan HÜDA-PAR'ın kontenjan adayları belli oldu.

HÜDAPAR'ın kontenjan adayları belli oldu

Rûdaw'dan Ömer Sönmez'in HÜDAPAR'a yakın kaynaklardan ulaştığı kulis bilgisine göre; AK Parti ile HÜDAPAR arasında yapılan görüşmeler neticesinde; HÜDAPAR'a metropol illerinde kesin seçilecek yerlerden 3 kontenjan ayrıldı.

Buna göre İstanbul 3. bölge 1. sıradan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu aday gösterilecek.

Seçilecek diğer 2 kontenjanın ise İstanbul ve Bursa'dan Genel Sekreter Şehzade Demir ile Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin'e ayrıldığı belirtiliyor.

HÜDAPAR'a Bölge illerinden de 7-8 kontenjan verileceği ifade ediliyor.

Diyarbakır'da AK Parti listesinden 3. sıra adaylığına HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Batman'da 2. sıra adaylığına ise parti sözcüsü Serkan Ramanlı'nın aday olarak gösterileceği ifade ediliyor.

HÜDAPAR Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklamıştı.

Erdoğan ve Yapıcıoğlu birlikte metro açılışına katılacak

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 11 Mart'ta Diyarbakır'da partisinin Divan Başkanlığı toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkartmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Yapıcıoğlu ayrıca AK Parti listesinden seçime gireceklerini de İstanbul'da duyurmuştu.

Cumhur İttifak'ına katılıp katılmayacağı merak edilen HÜDAPAR Başkanı Yapıcıoğlu, 24 Mart'ta İstanbul'da bir basın açıklamasıyla partisinin seçimlere AK Parti listelerinden gireceğini ifade etmişti.

HÜDAPAR İstanbul İl Başkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İstanbul'da Başakşehir-Kayaşehir Metrosu açılış törenine beraber katılacak.