Süleymaniyeli memurlar maaşlarını Bağdat'tan isteyecekler

Süleymaniyeli memurlar maaşlarını Bağdat'tan isteyecekler

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Süleymaniye’deki memurların maaşını ödememesi halinde, memurların maaşlarının Bağdat’tan isteyecekleri iddia edildi.

BasNews’in Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) kaynaklardan edindiği bilgilere göre, YNK’li klikin öncülüğünde devlet memurları ve öğretmenler yarın maaşların ödenmemesini protesto etmek için oturma eylemi ve protesto gösterileri düzenleyecek.  Söz konusu kaynak; “Protestocular, Bağdat’a seslenerek Süleymaniye’ye de müdahale etmesini talep edecekler.  Süleymaniye’nin de Bağdat’a bağlanmasını talep edecekler. YNK’li klik böylelikle Süleymaniye – Kerkük özel bölgesinin oluşmasını talep edecekler” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Goran Milletvekili Sirwa Abdulwahih ve YNK Milltevekili Ala Talabani’nin Bağdat’ta söz konusu meseleye ilişkin görüşmeler yaptıklarını Dava Partisi Başkanı Nuri Maliki’nin YNK’li Talabani ve Goranlı Sirwa Abdulwahid’e destek sözü verdiğini açıkladı.

Goranlı Sêwê Xidir: Maaşları Bağdat'tan isteyeceğiz

Bas Gazetesi’ne konuşan Süleymaniye Vilayet Meclisi Goran Üyesi Sêwe Xidir, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne 15 günlük süre verdiklerinin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Süleymaniye’deki memurların maaşını ödemedikleri takdirde Bağdat’ın kapısını çalacaklarını memurların maaşlarını Bağdat’tan isteyeceklerini söyledi. Xidir, Bağdat ile olan ilişkilerinin yasal olduğunu söyledi.

YNK’li klikin eylemlerini Bas Gazetesi’ne değerlendiren siyasetçi yazar Soran Sêwkanî, YNK’li klikin Kerkük’te yaptığı kirli anlaşmayı Süleymaniye’de yapamayacağını Kürdistan Bölgesi vilayetlerinin birbirinden ayrılamayacağını ABD’nin de bu duruma karşı çıkacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin görevini devretmesine ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı, güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ni desteklediklerini, Kürdistan Bölgesi siyasi partilerinin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek vermesi gerektiğini belirtmişti.