Başkan Neçirvan Barzani'den Kürt Yazarlar Birliği'ne kutlama mesajı

Başkan Neçirvan Barzani, 54'üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle Kürt Yazarlar Birliği'ni kutladı.

Başkan Neçirvan Barzani'den Kürt Yazarlar Birliği'ne kutlama mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürt Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 54'üncü yılı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Neçirvan Barzani mesajında “Kürt Yazarlar Birliği'nin kuruluşunun 54. yıl dönümünde Kürt yazarları yürekten kutluyor, başarılarının ve ilerlemelerinin devamını diliyorum. Kürt dili ve edebiyatının gelişmesindeki kutsal rollerine, hizmetlerine saygı duyuyor, takdir ediyorum” dedi.

Mesajının devamında Başkan Barzani “Kürt yazarlar, Kürt ulusal kimliğine karşı duyarlılığı artırmak ve korumak, medeni bir toplum inşa etmek için her zaman çok çalıştılar. Biri birini kabul, birlikte yaşam ve hoşgörü kültürünün pekiştirilmesi için sürekli büyük çaba içerisinde oldular” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı mesajının sonunda, "Hizmetleri ve eserleri her zaman aklımızda kalacak olan o büyük yazarların ruhları ve anılarını selamlıyor, saygıyla anıyoruz" dedi

Kürt Yazarlar Birliği, Mela Mustafa Barzani'nin desteğiyle 1970 yılında resmi olarak kuruldu. Kuruluş kongresinin açılış konuşmasını ünlü Kürt şair Hejar Mukriyani Kürtçe yaptı.