Suriye hükumet güçleri iki Kürt semtini ablukaya aldı!

TEV-DEM Eş Başkanı Garip Hiso, Suriye hükumetinin Halep’te Kürtlerin yaşadığı iki semti ve Kürt güçlerin kontrolündeki Şehba bölgesini ablukaya aldığını söyledi. Hiso, bu durumda Şam’ın Ankara ile işbirliği içerisinde olduğunu ima etti.

Suriye hükumet güçleri iki Kürt semtini ablukaya aldı!

Suriye hükumeti ile Rojava Özerk Yönetimi arasında Kamışlo ve Haseke’de bir süreden beridir yaşanan gerginlik devam ederken hükumet güçlerince Halep’te Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Şeyh Maksud ve Eşrefiye semtlerinin yanı sıra Efrin’in güneyideki Şehba bölgesinin de ablukaya alındığı öğrenildi.

Özerk Yönetim yetkilileri, Suriye hükumet güçlerinin Halep’in kuzeyindeki Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine günlük ihtiyaçların ulaşmasını engellediğini aktardı.  

Şeyh Maksud semtinde ikamet eden avukat Muhammed Cemil, “Şeyh Maksud’da durumlar çok kötü. Gıda bulunamıyor. Akar yakıt fiyatları arttı. Elektrik yok, bir amper jeneratör elektriğin fiyafı 3000-3200 Suriye lirası olmuş. Şeyh Maksud’un yanı sıra Eşrefiye ve Şehba bölgesinde de durum aynı” dedi.

Şehba bölgesinde Efrin’den kaçan yaklaşık 200 bin göçzede bulunuyor. Şam yönetimine bağlı güçlerin bu bölgeye de dünlük gıda ve diğer ihtiyaçların ulaşmasını engellediğini belirten  TEV-DEM Eş Başkanı Garip Hiso, “Şam hükumeti Kürt iradesine karşı çok büyük engeller çıkarıyor” diye konuştu.

Hiso, “Şehba birkaç aydır abluka altında. Halkın günlük gıda, ilaç ve akaryakıt ihtiyaçlarına ulaşması engelleniyor. Bu ambargo ile Türkiye’nin Şehba ve Til Rıfat bölgelerine aylardır düzenlediği saldırılar eş zamanlıdır ve dikkat çekicidir. Halep’teki semtlerde de durum aynı” ifadelerini kullandı.  

Özerk Yönetim yetkilileri her şeye rağmen Suriye hükumeti ile sorunların çatışma yoluyla çözümünden sakındıklarını belirtiyor.

Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanları Abid Hamid El- Mihbaş, “Biz kimse tarafından kuşatılmak istenmiyoruz, kimseleri de kuşatmak istemiyoruz. Kuzeydoğu Suriye Özerk Yönetimi her zaman içeride de dışarıda da barış çağrısında bulundu. Suriye rejimi yöneticilerin son dönemdeki açıklamaları şiddet ve askeri çözümü teşvik ediyor. Maalesef, çözümü şiddette bulunanlar Suriye’yi bu hale getirdi” şeklinde konuştu.  

Suriye resmi ajansı SANA’ya göre Özerk Yönetim Kamışlo ve Haseke’de Şam güçleri ve taraftarlarının bulunduğu bölgeye benzer bir ambargo uyguluyor.

Rudaw