Suriye Ordusu ve Rusya'dan, İdlib'e saldırı hazırlığı

Suriye Ordusu ve Rusya'dan, İdlib'e saldırı hazırlığı

Rusya ve Suriye rejim güçlerinin, 5 Mart'ta ilan edilen ateşkese rağmen İdlib'e saldırı düzenleme hazırlığında olduğu iddia edildi.

Mepanews'te yer alan habere göre, Rusya ve Suriye rejimi güçleri, İdlib genelinde saldırıya geçmek üzere hazırlık yapıyor. Hazırlıklar kapsamında bazı bölgelerde lojistik faaliyetler yürütülüyor.

Haberde buna ek olarak, İdlib güneyindeki Maret el Numan ve Kafranbel'de konuşlu rejim güçlerinin, Cebel Zaviye'de muhaliflerin kontrolündeki Bera, Fatira, Belyun ve Kefr Uveyd yerleşimlerini bombaladığı aktarıldı.

İdlib'in Serakib'de konuşlanmış olan rejim güçlerinin ise, Serakib kuzeyinde bulunan Afes'i top ve füzelerle hedef aldığı iddia edildi.

Ne Olmuştu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 17 Mart'ta yaptığı açıklamada İdlib’deki muhalif grupların ‘ateşkesi yeniden toparlanmak ve silahlanmayı artırmak için kullandığını ve hükümet güçlerine ait mevzilere yeniden karşı operasyonlar düzenlediğini’ iddia etmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 5 Mart’ta Moskova’da düzenlediği zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.