Tek kurşunla 5 IŞİD’liyi öldüren İngiliz askerin hikayesi

SAS komandolarından olan İngiliz askerinin, Suriye’deki Kürt güçlerle birlikte, köylere saldırılardan sorumlu IŞİD’li gruba düzenlenen operasyona katıldığı ve olayın geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştiği bildirildi.

Tek kurşunla 5 IŞİD’liyi öldüren İngiliz askerin hikayesi

İngiliz SAS komandoları bünyesinde görev yapan bir askerin, Suriye’de görev yaptığı sırada tek kurşunla 5 IŞİD mensubunu öldürdüğü ortaya çıktı.

Daily Star’da yer alan habere göre, söz konusu keskin nişancının 20 yılı aşkın bir deneyime sahip olduğu belirtildi.

Haberde, SAS komandolarından olan İngiliz askerinin, Suriye’deki Kürt güçlerle birlikte, köylere saldırılardan sorumlu IŞİD’li gruba düzenlenen operasyona katıldığı ve olayın geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştiği bildirildi.

Operasyon sırasında İngiliz keskin nişancının intihar bombacısı olan IŞİD’liye nişan alıp vurmasının ardından, IŞİD’linin bomba yeleğinin patladığı ve etrafında bulunan 1’i üst düzey olmak üzere 5 IŞİD’linin öldüğü ifade edildi.

Keskin nişancının operasyonda değeri 9 bin dolar olan İngiliz yapımı 50 kalibrelik Barrett tüfeğini kullandığının vurgulandığı haberde, İngiliz askerin 3 bin metrelik mesafeden ateş ettiği kaydedildi.

Habere göre söz konusu silah, çoğunlukla uçak, araba, kamyon ve hafif zırhlı tanklar gibi daha büyük hedefleri vurmak için kullanılıyor.

Keskin nişancının silahını ateşlediği sırada, IŞİD’li intihar bombacısının görüntülerinin arkadaşları tarafından kameraya alındığının kaydedildiği haberde, birkaç gün boyunca IŞİD’lilerin bomba üretimi yaptıkları bir mekanın izlendiği ve 5 IŞİD’linin bir araya geldiğinin görüldüğünde harekete geçildiği ifade edildi.

IŞİD’lilerin susturucu kullanan keskin nişancıların operasyonlarından korktuğunun belirtildiği haberde, söz konusu İngiliz askere ‘Uzun menzilli ölüm’ lakabının verildiği bildirildi.