Temelli’den ‘kayyum’ tepkisi: O halıyı getirin

Temelli’den ‘kayyum’ tepkisi: O halıyı getirin

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyumdan devralınan belediyelerin borç içinde yüzdüğünü belirterek “Van’a gittik, halı yok. Halıyı da götürmüşler. O halıyı getirin. Yüz kızartıcı ne kadar suç varsa işlemişler” dedi.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan HDP’li Temelli, sözlerine, 1977 1 Mayıs’ında katledilenleri anarak başladı.

AÇLIK GREVLERİ

Devam eden açlık grevlerini hatırlatan Temelli, “74 gündür sevgili Leyla Güven açlık grevinde. Bu Meclis’in bir üyesi, bir milletvekili. 174 gündür tüm dünyaya, hükumete haykırıyor. Bu adaletsizlik girdabından çıkmak için açlık grevinde. Leyla Güven’le birlikte 3 milletvekilimiz, cezaevlerinde yüzlerce tutuklu açlık grevinde. Birçoğu kritik aşamayı geçmiş durumda. 174 gündür adalet arayan bu ses, bu sessizliği yırtmaya çalışıyor. Bu sese kulak verilmeli. Kimse bu talebe ‘meşru değil’ diyemez. Bu adalet neyle başladı, tecritle başladı. Tecrit artık bütün ülkede. Nasıl ki kayyumları silip attık, tecridi de ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

‘YSK KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ’

Seçim sürecini değerlendiren Temelli, “Bir aydır Meclis çalışmıyor. Seçim bitmiş bir ay geçmiş, Meclis’i halktan kaçırıyorlar. Onlar Meclis’i açmadıkça sanıyorlar ki biz sessiz kalacağız. Hakikatin sesi her yerde, susmayacağız, susturamayacaksınız. Öyle bir kampanya dönemi yaşadık ki; Bunu dünyanın herhangi bir ülkesinde anlatsak kurgu dalında Oscar alır. Valisiyle, kaymakamıyla, emniyet müdürüyle, seçmen kayıtlarının silinmesiyle, sahte seçmenlerle her yöntemi uyguladılar. Zaten uzmanlaşmışlar. YSK de kendini geliştirmiş. Hem seçim öncesi hem seçim sonrası yaptıklarıyla Türkiye’nin kara bir sayfasını, utanç sayfası var ettiler. Tarih sizi yazdı. YSK utanç sayfasına adını yazdırdı” diye konuştu.

‘AKP-MHP BLOKU KAYBETTİ’

Seçimlerde şaibe yapıldığı yönündeki suçlamalara da değinen Temelli, “YSK’ye dönüp bakıyorsunuz hâlâ seçim sonuçları açıklanmamış. Hâlâ İstanbul’la ilgili karar verecekler. İstanbul’da AKP-MHP bloku kaybetti, nokta. Şaibe arıyorsanız Anayasa referandumunda yaptıklarınıza bakın, 24 Haziran seçimlerinde yaptıklarınıza bakın. Şırnak’a, Muş’a bakın. Viranşehir’e bakın, Halfeti’ye bakın, Malazgirt’e bakın. Kazanadığımız birçok yer gasp edildi” dedi.

‘O HALIYI GETİRİN’

Kayyum belediyelerinde yapılan usulsüzlükleri anlatan Temelli, “Belediyeleri öyle bir talan etmişler ki. HDP’lilere ‘terörist’ dedi, Kürtlere ‘defolun’ dedi. Şimdi o belediyeleri aldık ve o yolsuzlukları açığa çıkıyor. Devasa borçlar var. İnsanın aklı almıyor. Bismil’de kayyım belediye binasını Emniyet’e hibe etmiş. Bismil Belediyesi’nin binası yok. Mardin’de gitmeden 80 araç alıp, valiliğe bağışlamış. Bunların hesabını soracağız. Van’a gittik, halı yok. Halıyı da götürmüşler. O halıyı getirin. Yüz kızartıcı ne kadar suç varsa işlemişler” diye konuştu.