TEV-DEM: ENKS, YPG-YPJ-PYD'yi terör listesine sokmaya çalışıyor

Rojava Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a geçişlerinin Türkiye ile bağlantılı olduğu iddiasını dile getiren Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi üyesi Aldar Xelil, Suriye Kürt Ulusal Cephesi'nin (ENKS) YPG, YPJ ve PYD'yi terör listesine sokmaya çalıştığını ileri sürdü.

TEV-DEM: ENKS, YPG-YPJ-PYD'yi terör listesine sokmaya çalışıyor

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Konseyi üyesi Aldar Xelil, geçtiğimiz hafta içinde Kurdistan Bölgesini ziyaret ederek bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyareti ile ilgili ANHA ajansına konuşan Aldar Xelil, Kurdistan Bölgesi ziyaretinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde Rojava Peşmergelerinin geçişi konusunu kabul etmediklerini dile getirdiklerini belirtti.

Rojava Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a geçişlerinin Türkiye ile bağlantılı olduğu iddiasını dile getiren Xelil, iddialarını daha da ileri götürerek Suriye Kürt Ulusal Cephesi'nin (ENKS) YPG, YPJ ve PYD'yi terör listesine sokmaya çalıştığını ileri sürdü.

Bazı partilerin ENKS çatısı altında Batı Kurdistan'da faaliyet yürüttüklerini, merkezlerinin bulunduğunu ancak Öz Yönetimleri kabul etmediğini dile getiren Xelil, bu partilerin Federal sistem aleyhinde çalıştıklarını ve uluslararası diplomatik görüşmelerde YPG, YPJ ve PYD'yi terör listesine soktukları iddiasını dile getirdi.

Böylesine iddialı söylemleri dile getirmesine rağmen, bu iddialarını güçlendirecek hiçbir somut veri veya bilgi vermeyen Aldar Xelil, bir çok kez dile getirdikleri gibi, Rojava Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a geçmelerini savaş gerekçesi sayacaklarını ve savaşın başlayacağı vurgusunda bulundu.

Kendilerinin kardeş kavgasını istemediklerini ancak Rojava Peşmergelerinin Batı Kurdistan'a geçmesi halinde savaşın kaçınılmaz olacağını PDK yetkilileriyle görüşmelerinde dile getirdiklerini söyleyen Aldar Xelil, Peşmergelerin Rojava'ya geçişlerine asla rıza göstermeyecekleri vurgusunda bulundu.