TRT'ye çıkartılan Öcalan röportajıyla ilgili olarak ilk kez

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri yenilendiği günlerin hemen öncesinde Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan TRT Kurdi'ye çıkmıştı. Osman Öcalan, TRT'de yer alan röportajına ilişkin ilk kez konuştu.

TRT'ye çıkartılan Öcalan röportajıyla ilgili olarak ilk kez

İstanbul seçimleri öncesinde kırmızı bültenle arandığı iddia edilen Osman Öcalan, TRT Kurdi kanalına çıkmış ve konuşma yapmıştı. O röportaja yönelik olarak Öcalan ilk kez açıklama yaptı. 

Gazeteci Muhammed Vefa'nın sorularına cevap veren Öcalan'a televizyona çıkma teklifini kimin yaptığına ilişkin sorulan soruya  Öcalan, "TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi" dedi ve kırmızı bültenle de aranmadığını söyledi. 

Öcalan'a hükümetten birinin kendisine gidip gitmediği sorusuna ise "Evet, kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük" yanıtını verdi. 

"HDP'ye Eleştirel Yaklaşıyorum"

Öcalan, HDP ile ilgili olarak, "Görüşmemi Kürt sorunun çözümüne ve yumuşatmasına yönelik bir adım olarak gerçekleştirdim. HDP’nin attığı adımlara eleştirel yaklaşıyorum. Türkiye’nin bütünlüğünden yanayım" açıklamasında bulundu. Osman Öcalan, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu da hukuksuzluk olarak niteledi.