Kılıçdaroğlu: En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir

Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da bir Kürt ailenin evlerinde öldürülmesi üzerine Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, konunun hassas olduğu için açıklama yapmayı beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da bir Kürt ailenin öldürülmesi olayının hassas bir konu olduğunu ve detaylar netleşemeden konuşmak istemediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu,  Chp Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in başkanlığında CHP heyetinin bölgede olduğunu ve tespitlerin paylaşılacağını söyledi. Kılıçdaroğle yine de "İleride oluşabilecek provokasyonlara karşı" açıklama yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kendini derin devlet olarak görme gafletine düşen çetelere sesleniyorum: Halkımızın kardeşliğini bozma çabanıza kesinlikle izin vermeyeceğiz!" ifadelerini kullandı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaları şöyle:
 
"Konya’dan korkunç bir katliam haberi aldık. Konu çok hassas olduğu için, detaylar netleşmeden konuşmak istemedim. Abdüllatif Şener Bey’in başkanlığındaki heyetimiz bölgede. Tespitler paylaşılacaktır. Yine de ileride olabilecek yeni provokasyonlarla ilgili düşüncelerimi paylaşayım
 
En kıymetli varlığımız Türk-Kürt kardeşliğidir. Ülkemizin çok yükü var biliyorum; kardeş olanların beli bükülür, gönlü bükülmez. Kendini derin devlet olarak görme gafletine düşen çetelere sesleniyorum: Halkımızın kardeşliğini bozma çabanıza kesinlikle izin vermeyeceğiz!
 
Bu ülkenin geleceği için mücadele edecek milyonlarca Kuvay-i Milliyeci, vatansever var. Bu ülkeyi sokakta bulmadık biz. Bu iktidar da yolcudur! Ancak devletimiz bakidir ve devletimizi tüm kurumlarıyla birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Kardeşçe yaşadık ve yaşayacağız."