Neçirvan Barzani'den 'Enfal Katliamı' mesajı: Soykırım olarak tanınması için çabalarımız sürüyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Barzan Enfali’nin yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Kürtlere karşı işlenen suçların tekrarını önlemenin Kürdistan’daki tüm tarafların birleşmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Neçirvan Barzani'den 'Enfal Katliamı' mesajı: Soykırım olarak tanınması için çabalarımız sürüyor

Başkan Neçirvan Barzani, Barzan Enfali’nin yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Neçirvan Barzani’nin “Barzanilere karşı işlenen Enfal’in 38’inci yıl dönümünde günahsız 8 bin Kürdistanlının temiz ruhu önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz” sözleriyle başlayan mesajının devam şöyle:

“Barzanilere karşı yürütülen soykırım eylemleri sadece erkeklerin karanlık çöllere ve ölüme götürülmesi değildi. Dahası Barzan kadınlar, kızlar ve anneler hayatın zorlu koşulları ve çaresizliklerle yüzleşirken bir yandan da binlerce yetim çocuğun büyümeleri, eğitilmeleri ve hayata tutunmaları için büyük emek sarf ettiler.

Bu acı günde Barzanileri ve Enfal edilen tüm Kürdistan şehitlerini gururla anıyor, temiz ruhlarına selam gönderiyoruz. Annelerin, eşlerin ve kız kardeşlerin emeklerine saygı duyuyoruz. Barzani Enfali sonrası tüm imkânlarıyla ailelere yardım eden yiğit Erbil, Herir ve Batas halkına teşekkür ediyoruz.

Enfal olayların uluslararası düzeyde soykırım olarak tanınması için belgelendirme konusunda her türlü çaba göstereceğimiz, bu konunun takipçisi olacağımız konusunda Enfal ve şehit yakınlarının müsterih olmasını istiyoruz. Başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm insanlığın böyle bir katliamı bir daha yaşamamasını umuyoruz. Irak Federal Hükümetinden de kurbanlara tazminat ödemesini talep ediyoruz.

Bu vesileyle böylesi felaketlerin tekrarlanmamasının tek yolunun, Kürdistan halkının kazanımlarının korunmasından geçtiğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor. Bunun da Kürdistan’ın tüm tarafları ile bileşenleri arasında birlik ve beraberlik neticesinde mümkün olacağını ifade etmek isiyoruz.”