Hükümet Sözcüsü Adil: 'Güvenlik boşluğu konusunda Bağdat’ı defalarca uyardık'

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Peşmerge ile Irak güvenlik güçleri arasındaki sınır bölgelerindeki “güvenlik boşluğuna” dikkat çekerek dün geceki saldırının da Irak hükümetini defalarca uyarmalarının ardından geldiğine dikkat çekti.

Hükümet Sözcüsü Adil: 'Güvenlik boşluğu konusunda Bağdat’ı defalarca uyardık'

Yazılı bir açıklama yapan Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, dün gece Pirde’de Peşmerge güçlerinin IŞİD saldırısını püskürttüğünü ve yaşanan çatışmada bazı peşmergelerin şehit düştüğünü hatırlattı.

Sözcü Adil, şunları kaydetti:

“Bu saldırı, Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin Irak hükümetini Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki bölgelerde yaşanan güvenlik boşluğu konusunda defalarca uyarmasının ardından geldi. Teröristler bu boşluktan yararlanarak yeniden bir araya geli, bölgeye gerçek anlamda tehdit oluşturuyor. Bu nedenle Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasında koordinasyon ve güvenlik işbirliği ihtiyacını vurguluyoruz. Bu ihtiyacın karşılanmasının Kürdistan Bölgesi hükümetin ana hedefi olduğunu teyit ediyor, bu konuda her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu vurguluyoruz.”

Adil, şehit ailelerine başsağlığı dilerken yaralı peşmergelere de şifa diledi.

IŞİD mensupları dün gece saat 00:30 sıralarında Kerkük’ün doğusundaki Pirdê ilçesinde bulunan Kayabaşı köyünde Perşmerge 10’uncu Tugayı mevzilerine saldırı düzenledi.

Yaklaşık 45 dakika süren çatışmada Yüzbaşı Piştivan Zirar (41) ile arkadaşları Hemin Yahya (35) ve İdris Behram (34) şehit olurken, 2 Peşmerge de yaralandı. /Rudaw