Mesrur Barzani, özel hayatına dair merak edilen soruları cevapladı

Mesrur Barzani, özel hayatına dair merak edilen soruları cevapladı

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medyadan kendisine gelen soruları yanıtlamayı sürdürüyor.

Instagram ve Facebook hesaplarından ‘bana sor’ hashtagiyle yaptığı paylaşıma gelen soruların bir kısmına dün cevap veren Başbakan Mesrur Barzani, bugün de soruların bir kısmını yanıtladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin tarım ve sanayi alanında gelişim planının ne olduğuna dair soruya cevap veren Başbakan şunları söyledi:

“Hükümet olarak göreve başladığımızda Kürdistan Bölgesi’nde gelir kaynaklarımızı çoğaltmamız gerektiğini ve sadece petrol gelirlerine bağlı kalmamamız gerektiğini söylemiştik.

O zaman tarım, turizm ve sanayi alanlarına önem vermemiz gerektiğini söylemiştik. Göreve başladığımız günden beri bu alanlarda daha da ileriye gitmek için bakanlarla birlikte adımlar attık.

Bununla ilgili bazı adımlar da attık. Bir takım barajların inşası için bütçe ayırdık. Çiftçilere 3 büyük buğday silosu yapılması için bütçe ayırdık. Bu yatırımları genişletmek için adımlarımız sürecek.”

İHRACAT GİRİŞİMLERİ

Kürdistan Bölgesi’ndeki ürünlerin dışarıya satışı için de girişimlerinin olduğunu kaydeden Başbakan, test için bazı ürünlerden örnekleri de bir takım ülkelere gönderdiklerini ifade etti.

Başbakan, vatandaşların da iç ürünlere daha çok önem vermesini isteyerek, bu alanlarda gelişimi hep birlikte sağlamanın mümkün olduğunu belirtti.

“3 DİLİ İYİ DERECEDE BİLİYORUM”

Kaç dil bildiği ve hangi dili öğrenmek istediğiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Başbakan, 3 dili iyi derecede bildiğini belirterek, “Kürtçe, İngilizce ve Farsça’yı iyi derecede biliyorum. Arapça’yı çok iyi anlıyorum. Tek başıma olduğumda işlerimi de yürütebiliyorum ancak Arapça’yı daha iyi öğrenmek istiyorum. İmkanım olursa başka bir dili de öğrenmek isterim. Ayrıca Fransızca öğrenmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

“4 ÇOCUĞUM VAR”

Kaç çocuğunun olduğuna dair soruya da cevap veren Başbakan, 4 çocuğunun olduğunu belirterek, çocuklarının 3’ünün erkek, 1’inin de kız olduğunu ifade etti. Çocuklarının 2’sinin üniversite eğitimi gördüğünü bildiren Başbakan, çocuklarını çok sevdiğini dile getirdi.

 

 

K24