Buldan: İnsanım diyen herkes bu katliamın karşısında saf tutmalı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Konya'daki katliama tepki göstererek, “Bu mesele artık HDP’yi aşan bir meseledir. Bu saldırılar artık sadece HDP’nin sahip çıkması gereken saldırılar değil ve bu saldırılar karşısında sadece HDP’nin söz söylediği bir süreci geride bırakmamız gereken bir dönemdeyiz” dedi.

Buldan: İnsanım diyen herkes bu katliamın karşısında saf tutmalı
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ANYAKAY-DER’in İstanbul’da gerçekleşen 2’nci Olağan Kongresi'ne katıldı. 
 
Konya’nın Meram ilçesinde dün 7 kişilik Kürt ailenin ırkçı saldırıda katledilmesini değerlendiren Buldan iktidarın nefret söylemine dikkati çekti.
Katliamın iddia edildiği gibi sıradan cinayet olarak sunulamayacağını belirten Buldan, özetle şunları söyledi:
 
“Dün Konya’nın Meram ilçesinde 7 kişilik bir aile sadece Kürt oldukları için hunharca, vahşice katledildiler. Karslı olan bu ailemizin, bu 7 insanın 19 kurşunla katledildiğini öğrendik. Kurşunlar Kürdün bedenine girerken ırkçıların, faşistlerin televizyon kanallarında bir kez daha bu katliamı normal bir ölümmüş gibi yansıttıklarına tanıklık ettik. Hayır bu katliam sıradan bir katliam değil, bu katliam göz göre göre gelen ırkçıların, faşistlerin aylardır organize ettiği, planladığı, arkasında büyük güçlerin olduğu Kürtlerin katliamına onay veren bir zihniyetin girişimi sonucu gerçekleşti. Bu katliamı gerçekleştirenlerin 17 Haziran tarihinde İzmir İl Örgütümüzde Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilişinde “ismin ne abiciğim?” diyen polisin ve onunla aynı zihniyette olan bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Bu katliamın televizyon kanallarında her akşam HDP’yi ve HDP şahsında Kürtleri düşman gösteren kinle, nefretle bir halkı düşman gösteren bir zihniyetin ürünü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. 
 
’Kürtler asla yalnız ve sahipsiz değildir’
 
Televizyon kanallarında bu ülkede siyaset yapan HDP’nin ve HDP'ye üye olan, yöneticiliğini yapan ama aynı zamanda HDP’ye oy veren 6 milyon insanı hedef gösteren zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz. Konya’da katledilen 7 insanın ve bu 7 insanla birlikte belki başka başka katliamların önünü açan, buna zemin hazırlayan Türkiye’yi tehlikeli bir tuzağın içine çekmeye çalışan bir anlayışın bundan sonra bu ülkede bu tür saldırıları gerçekleştirmemesi için başta Kürtlerin ve demokrasi güçlerinin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu zamanlardan geçiyoruz. 
 
Şunu herkes bilmeli ki Kürtler asla yalnız ve sahipsiz değildir. Ama eğer geleceğimizi, yarınlarımızı, Türkiye’nin demokratik geleceğini düşünürsek bu olay karşısında sadece Kürtlerin değil tüm demokrasi güçlerinin, siyasi partilerin, kendisine insanım diyen ve Konya’daki katliam karşısında vicdanı sızlayan herkesin bu katliam karşısında saf tutması gerekir. Buna dur demenin zamanının geldiğini herkesin bilmesi gerekir. Çok sıradan bir olaymış gibi Konya Emniyet Müdürü olmak üzere o bölgedeki valinin ve kaymakamın, il ve ilçe emniyet görevlilerinin bir an önce istifa etmesi ve o koltuğu bırakması gerekir. 
Bunun için bir an önce istifa etmesi gerekenler, istifa etmeli ve olayı gerçekleştirenler de yargılanmalıdır. Bu mesele artık HDP’yi aşan bir meseledir. Bu saldırılar artık sadece HDP’nin sahip çıkması gereken saldırılar değil ve bu saldırılar karşısında sadece HDP’nin söz söylediği bir süreci geride bırakmamız gereken bir dönemdeyiz. Kendisine insanım diyen herkesin bu saldırılar karşısında söyleyecek sözü mutlaka olmalıdır.”