Soylu'nun Pervin Buldan paylaşımına HDP'den yanıt

Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, Pervin Buldan’ın bir konuşmasının görüntülerini paylaşarak, “Susarsam hakkını helal etmesin” dedi. HDP ise Soylu'nun geçmişteki açıklamalarını derledi

Soylu'nun Pervin Buldan paylaşımına HDP'den yanıt

Süleyman Soylu sosyal medya hesabından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın geçmişte yaptığı bir konuşmanın görüntülerini paylaştı.

Soylu'nun paylaştığı videoda Buldan, "Biz Sayın Öcalan'ın arkasındayız. Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız” diyerek PKK’nin yöneticilerinin isimlerini sayıyor.

Soylu, videoyu şair Abdurrahim Karakoç'un "Canım sağ oldukça babam, Susarsam, hakkını helâl etmesin! Ak sütün emziren ihtiyar anam, Susarsam, hakkını helâl etmesin!" dizeleriyle paylaştı.

HDP'den yanıt

HDP ise Soylu’nun geçmişte değişik yerlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara’a karşı açıklamalarını içeren bir video hazırlayarak Soylu'nun paylaşımına yanıt verdi.

Videoda Soylu başbakan olduğu dönemde Erdoğan’a, “Sayın Başbakan sen kim Menderes kim?” diyor. Soylu bir başka konuşmasında AK Parti için “Türkiye’nin en çok yolsuzluğa bulaşmış iktidarlarından bri tanesi” diye söz ediyor.

HDP’nin hazırladığı videoda, "Şahıs kendisi için demiş ki, '... hesap sormayan ...' Katılmamak mümkün mü? Koltuk ve iktidar tatlı gelince, her şeyi unutan kişi Süleyman Soylu..." ifadelerine yer verildi.