Türkiye'den Kürdistan Bölgesi yönetimine 'Papa pulu' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Papa Franciscus’un Erbil ziyareti esnasında basılan örnek pullar hakkında, “Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye'den Kürdistan Bölgesi yönetimine 'Papa pulu' tepkisi

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in ziyareti dolayısıyla bastırdığı anı pulu tartışmalara neden oldu.

Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Papa Franciscus’un Kürdistan Bölgesi’ni ve basılan örnek pulda yer alan haritayı değerlendiren Çelik, “Irak’ta Papa’nın ziyaretini yakından takip ettik. Bahsedilen pul ve haritayla mülhem izlenimlere baktık. Bunu çeşitli yerlerde çeşitli kesimler yapıyor. Bunlar yalan yanlış işler. Hicri şekilde Türkiye’ye dönük olarak geçmişte Fransa’da böyle harita çıkmıştı. Ermenistan zaman zaman yapıyor. Bazı odakların zaman zaman yaptığı işler. Bu ziyaret bağlamının dışında belli bir odağın aklınca Türkiye’ye husumet ürettiği bir şey olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, geçtiğimiz hafta Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Papa’nın Erbil ziyaretinde Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve diğer yetkililer ile görüştü.

Papa ayrıca Erbil Franso Hariri Stadyumu’nda 10 bin kişinin katılımı ile ayin düzenledi.

Papa’nın Kürdistan ziyareti anısına dört dilde 6 farklı pul örneği basıldı.

Açıklama yok.