"TSK, Batifa sınırlarına çok sayıda takviye asker gönderdi"

"TSK, Batifa sınırlarına çok sayıda takviye asker gönderdi"

Batifa Nahiyesi Müdürü Dilşer Abdulsitar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Batifa sınırlarına çok sayıda takviye asker gönderdiğini ve bölgede hava saldırılarının devam ettiğini söyledi.

Dilşer Abdulsitar bölgede yaşanan sıcak gelişmelere ilişkin konuştu.

TSK’nın Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik operasyonlarına ilişkin bilgi veren Abdulsitar, “Bugün bombardıman olmadı ancak dün gece saat 9:30 sularında bombardıman başladı saat 10 kadar sürdü. Uçaklar Minen köyünü yoğun bir şekilde bombardıman altına aldı” dedi.

TSK operasyonları nedeniyle Batifa’ya bağlı 12 köyün zarar gördüğünü belirten Abdulsitar, “Keşan köyü tamamen boşaltıldı ve orada yaşayan vatandaşlarımız çoğu Batife merkezine bir kısmı da Zaho ilçesine sığındı. Türkiye Batifa sınırları içerisinde yer alan Minene, Keşane, Şeranşe ve Pirbal köylerine çok sayıda takviye asker gönderdi. Bölge halkı bombardıman nedeniyle tarım arazilerine gidemiyor çünkü bölge devamlı saldırı altında bulunuyor. Bölgenin çatışmaların sınırında olduğu için kaç Türk askerinin bölgeye getirildiğini bilmiyoruz. Öte yandan PKK’nin de bu bölgede olup olmadığına ilişkin bilgimiz yok” diye konuştu.

Batifa Nahiyesi Müdürü açıklamasında, çatışmalar nedeniyle yaşanan can kayıplarına da dikkat çekerek, "Geçtiğimiz son bir yılda bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı 32 vatandaş şehit oldu 10 kişi de yaralandı" dedi.

Abdulsitar, geçtiğimiz Salı günü Kerpit Ali köyünde Türkiye’ye ait İHA'ların düşmesi sonucu yangın çıktığını ve 80 dönümlük bir arazinin zarar gördüğünü ifade etti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi’nin Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekât başlatıldığını bildirmişti.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Babekir Feqê, TSK’nın 20 ile 40 kilometre, İran ordusunun da 10 kilometre kadar Kürdistan Bölgesi sınırları içerisine girdiklerini söyledi.

Operasyonların “uluslararası yasalara aykırı” olduğunu ifade eden Feqê, sınır ihlalleri konusunda Bağdat hükümetinin bilgilendirildiğini belirtmişti.

 

 

Rudaw