TSK'den Rojava'daki DSG üslerine saldırı: 5 savaşçının hayatını kaybettiği iddia edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün Rojava'da Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) yönelik şiddetli bir saldırı düzenlediği bildirildi.

TSK'den Rojava'daki DSG üslerine saldırı: 5 savaşçının hayatını kaybettiği iddia edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün Rojava'da Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) yönelik şiddetli bir saldırı düzenlediği bildirildi.

Türkiye Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan saldırıda YPG kontrolünde bulunan 7 bölge hedeflendi.

Bölgedeki muhalif aktivistlere göre saldırı Suriye Demokratik Güçleri'nden (DSG) beş savaşçının ölümüyle sonuçlandı.

Saldırı, Haseke'nin kuzeybatı kırsalında bulunan Serêkanîyê (Resulayn) sınır kenti yakınlarındaki DSG noktalarına yönelik gerçekleşti.

Türk Ordusu kaynaklı saldırının, Serêkanîyê bölgesinden Türkiye'ye ateşlenen bir rokete misilleme olarak gerçekleştiği bildirildi.

MSB: Yedi bölgeyi imha ettik

Türkiye Savunma Bakanlığı açıklamasında ise, Suriye'nin kuzeyindeki Halk Koruma Birimleri'ne (YPG) ait yedi bölgeyi imha edildiği ileri sürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında şunlar dile getirildi:

"22 Temmuz 2019 akşamı Ceylanpınar’da beş vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan ve Suriye tarafından yapıldığı değerlendirilen roket atışlarına, sınır bölgesindeki ağır silahlarımızla meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılık verilmiştir. Ağır silahlarla verilen bu karşılık sonucunda Suriye tarafında yerleri önceden tespit edilen yedi hedef imha edilmiştir."

DSG: Roket atışı bir provokasyon

22 Temmuz akşamı Serê Kanîyê'den Ceylanpınar'a yönelik top atışı gerçekleşti ve 5 kişi yaralandı.

DSG Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyêl, Rojava'dan Urfa’ya bağlı Ceylanpınar ilçesine atılan roketle ilgili DSG adına açıklama yaptı ve olayı provokasyon olarak nitelendirdi.

 “22 Temmuz akşamı Suriye sınırları içerisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’deki Ceylanpınar ilçesine bir adet top mermisi atılmış, olayda bir grup sivil yaralanmıştır. Kimliği belirsiz kişiler tarafından şantaj amaçlı yapılan bu olayda, fitne çıkarılmak istenmiş ve bölgeye zarar verilmesi amaçlanmıştır.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ve güvenlik güçleri tarafından bu olayın faillerini tespit etmek için soruşturma başlatılmıştır.

Olayda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

Olayla ilgili gerçekleştirilen soruşturma sonucunda Serêkaniyê’den Ceylanpınar’a patlayıcı madde atan bir kişi gözaltına alındı.