Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamayı kabul etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyi kabul etti. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğinin onay belgesini Meclis’e sunacağını açıkladı.

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamayı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya Cumhuriyeti'ne gitti.

Erdoğan, LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezi’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’la bir araya geldi.

Yaklaşık 4 saat süren zirvede İsveç'in YPG/PYD ve Fetullah Gülen Cemaatine destek vermeyeceğini yinelediği bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine onay verdiğini duyurdu.

Stoltenberg, "Bugün varmış olduğumuz anlaşma geçtiğimiz yıl İspanya'da yaptığımız anlaşma ile aynı. Sayın Erdoğan İsveç'in üyeliğinin onaylanması konusunda kararı verdi. İsveç'in neler yapacağını anlaşmada yazıyor" dedi.

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındı.

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı bildirildi.

Üst düzey Türk yetkili, Vilnius'taki üçlü toplantıda Türkiye'nin, yaptırımların kaldırılması ve vize serbestisi dahil AB sürecine ilişkin tam destek aldığını bildirdi.

Ayrıntılar geliyor...