Türkiye ve PKK'den Xakurkê Operasyonu'na ilişkin açıklamalar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ile HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk Ordusu'nun Xakurke bölgesinde başlattığı operasyonuna ilişkin açıklamalar yaptılar.

Türkiye ve PKK'den Xakurkê Operasyonu'na ilişkin açıklamalar

Türkiye Savunma Bakanlığı ile HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk Ordusu'nun Xakurke bölgesinde başlattığı operasyona ilişkin açıklamalar yaptılar.

HPG-BİM tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Türk Ordusu tarafından 27 Mayıs günü (dün) saat 23.00 sularında Kürdistan Bölgesi'nin Xakurkê bölgesine bağlı Şekif ve Şehit Derwêş alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatıldığı dile getirildi.

Açıklamada, Türk Ordusu güçlerinin, savaş uçakları ve helikopterler ile yoğun bir şekilde yapılan bombardımanların ardından, alana yapmak istedikleri indirmelerle bölgede varlık göstermek istedikleri ifadesi kullanıldı.

Yalan haberler

Operasyonda ilişkin Türk medyasında yer alan yalan haberlere dikkat çeken HPG-BİM, Türk basınının, gelişen bu süreçle ilgili olarak gerçekleri çarpıttığını ve yalan yanlış verilere dayanarak, gelişen operasyonun kapsamını çok daha büyük göstermeye çalıştıklarını ileri sürdü.

Alana dönük yoğun bir şekilde yapılan bombardımanların devam ettiği bu operasyon süreci hakkında geniş bilgilerin daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilen açıklamada Iğdır’da gerillaların Türk Ordu güçlerine karşı düzenlediği sabotaj eyleminde Amarog tipi bir aracın darbelendiği, eylem sonucunda 5 askerin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı ileri sürüldü.

Türkiye Savunma Bakanlığı: Operasyon devam ediyor

Türkiye Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Xakurke bölgesinde düzenlenen operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Operasyonun planlandığı şekilde başarı ile devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Gece icra edilen hava hücum harekâtı ile bölgeye indirilen komando birliklerinin, zor hava ve arazi şartlarına rağmen bölgede arama ve tarama faaliyetlerini başarı ile sürdürdükleri" dile getirilerek,  daha önce PKK'liler tarafından yerleştirilmiş mayın ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirildiği, tespit edilen sığınak ve barınakların imha edildiği" ifade edildi.

Şu ana kadar 9 PKK'li gerillanın etkisiz hale getirildiği dile getirilen açıklamada, operasyonda koordineli olarak uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos bölgelerinde daha önce tespit edilmiş olan barınak ve sığınakların imha edildiği, operasyonun zor hava ve arazi şartlarına rağmen planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği dile getirildi.

Açıklamada ayrıca, Xakurkê bölgesinde başlatılan operasyonla koordineli olarak Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekâtlarında, PKK tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin vurulduğu da ileri sürüldü.