Tutuklu siyasetçiler Kışanak ve Yıldırım'a 'Kobane soruşturması'ndan tutuklama talebi

'Kobanê soruşturması'nda ifade veren HDP'liler Gültan Kışanak ile Gülseren Yıldırım için de tutuklama istendi. Son olarak Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel için tutuklama kararları verilmesiyle bu sayı 21'e yükselmişti.

Tutuklu siyasetçiler Kışanak ve Yıldırım'a 'Kobane soruşturması'ndan tutuklama talebi
Gülseren Yıldırım (solda) ve Gültan Kışanak (ortada) Cezaevinde çekilen foto

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılındaki 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin yürütülen “Kobanê Soruşturması” kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın ifadesi alındı.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan siyasetçilerin avukatları da savcılık aşamasında hazır bulundu. Yıldırım’ın avukatları Mardin’den, Kışanak’ın avukatları ise Diyarbakır’dan SEGBİS ile bağlanırken, HDP Hukuk Komisyonu üyesi avukat Kenan Maçoğlu da Ankara’dan savcılık ifadesi sırasında hazır bulundu.

Savcılık ifadeleri tamamlanan Kışanak ve Yıldırım, tutuklanma talebiyle 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Aynı Sulh Ceza Hakimliği 12 Ekim Pazartesi günü Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk’un tutuklanmasına karar vermişti.