Uluslararası Koalisyon'dan IŞİD raporu: Kürdistani bölgelerde terör faaliyetleri arttı

Uluslararası Koalisyon'un 3 aylık raporuna göre Kürdistan İdaresi Dışında Kalan Kürdistani bölgelerde IŞİD’in hareketliliğinde ciddi anlamada artış var. Koalisyon, IŞİD'in terör faaliyetlerindeki artışın nedenini Peşmerge Güçleri ile Irak ordusu arasındaki koordinasyonun zayıflamasına bağlıyor.

Uluslararası Koalisyon'dan IŞİD raporu: Kürdistani bölgelerde terör faaliyetleri arttı

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde terör örgütü IŞİD’in hareketliliğinin artmasının nedeninin Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasındaki koordinasyonun zayıflaması olduğunu açıkladı.

Uluslararası Koalisyon, ABD Kongresi’ne sunduğu 3 aylık raporda Kürdistani bölgelerde terör örgütü IŞİD’in hareketliliğinin artmasının nedenini açıkladı.

Kürdistani bölgelerde Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çekilen raporda, “Tartışmalı bölgelerde Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu arasındaki koordinasyon geçmiş yıllardaki gibi değil ve istenilen düzeye ulaşmadı” denildi.

Raporda Peşmerge Güçleri’nin söz konusu bölgelerde bulunan 14 tugayının IŞİD’i sürekli gözlem altında tuttuğu belirtildi.

Kürdistani bölgelerde Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu tarafından ortak operasyonlar yapılmadığı belirtilen raporda, bunun bölgede güvenlik boşluğunu derinleştirdiği kaydedildi.

16 Ekim 2017’de yaşanan olaylardan sonra Peşmerge Güçleri’nin bölgeden çekilmesiyle Kürdistani bölgelerde güvenlik boşluğu oluştu. Söz konusu bölgelerde IŞİD saldırıları artarken, bölgedeki Kürtlere yönelik baskılar ve hak ihlalleri devam ediyor.