Van Uçamıyor hashtagı Twitter'de TT oldu

Van’da uçak biletlerinin fiyatları ile uçak seferlerinin az olmasına dikkat çekmek amacıyla sosyal medya üzerinden “#VanUçamıyor” Tag’ı ile çok sayıda paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çekildi.

Van Uçamıyor hashtagı Twitter'de TT oldu

Van’da 2019’da başlatılan havaalanı genişletme çalışmalarının ardından sefer sayılarında yapılan değişiklik ve uçak biletlerindeki fiyat artışı ile yolcuların günler öncesinden uçak bileti bulamaması sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya platformu Twitter’da kullanıcıların “#VanUçamıyor” Tag’ı ile başlattıkları kampanya, yoğun ilgi gördü.

Paylaşımların çoğunda nüfusu 1 milyon 200 bin olan kentte sefer sayılarının az olması eleştiri konusu oldu.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Van uçamıyor. Çünkü bilet fiyatları el yakıyor. Sefer sayıları az. Bekleme salonları yetersiz. Çözüm tavan fiyat uygulamasına geçilmesi ve tavan fiyatın ne olursa olsun 400 TL'yi geçmemesi. Sefer sayılarının artırılması. Bekleme salonlarının genişletilmesi” ifadelerini kullandı.

Yeni  Van Otelciler Derneği (VANODER) Başkanı Reşat Yeşilağaç, “Van’dan, İstanbul’a veya Ankara’ya, neredeyse 10 güne kadar yer yok. Bırakın fiyatların yüksek olmasını uçaklarda yer yok,..” şeklinde paylaşım yaptı.

Van Ticaret Borsası ve Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Vanspor eski Başkanı Feridun Irak, peş peşe yaptığı paylaşımdarda, şunları yazdı:

“Vanlı hasta götüremiyor, taziyeye gelemiyor. Bu zulüm değilde nedir?

Ankara’ya gitmek için 20 gün dönmek için bir 20 gün daha beklemeniz lazım. Bu zulüm değilde nedir?

Nüfusu 350.000 olan Rize’den Ankara’ya günde 1 uçak Nüfusu 1.200.000 olan Van’dan Ankara’ya günde 1 uçak. Bu zulüm değilde nedir?

Erzurum-Ankara uçuş süresi 1saat 20dakika bilet ücreti 525-650₺, Van-Ankara uçuş süresi 1saat 18 dakika bilet ücreti 955 ₺. Bu zulüm değilde nedir?”

Gazeteci Ruşen Takva da, “Kütahya-Afyon-Uşak kentleri için yapılan Zafer Havalimanına, 2021 yılı için 1 milyon 317 bin kişilik yolcu garantisi verildi ancak havalimanına mayıs ayına kadar sadece 61 yolcu geldi. Vanlılar ise uçak bulamadığı için kampanya başattı ve ülke gündemine girdi.  #vanuçamıyor” paylaşımını yaptı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ise, “#VanUçamıyor deyip soru önergesi verdik. Bakan bey geçiştirdi...” şeklinde paylaşım yaparak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye konu hakkında sunduğu soru önergesini paylaştı.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç da, “Konuyla ilgili verdiğimiz önergelere ya kopyala-yapıştır cevaplar geldi ya da çözülmeyen bahaneler sıralandı. Van adeta cezalandırılıyor. Buna karşı tüm Van dinamiklerinin ortaklaşması çok önemli. Bizler de gereken girişimlerde bulunacağız. #VanUçamıyor” diyerek tepki gösterdi.