Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak görevinden istifa etti

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımı Vanspor’un Başkanı Ferhat Kıyak, görevinden istifa etti.

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak görevinden istifa etti

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve 30 puanla 3'üncü sırada yer alan Vanspor, kendi evinde Nazilli Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Asbaşkanı Erol Temel, Kulüp Başkanı Ferhat Kıyak'ın görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Vanspor Genel Sekreteri Gökhan Hanoğlu imzalı bir açıklama da Vanspor’un X hesabı üzerinden yapıldı.

Açıklamada, “Kulüp başkanımız Feyat Kıyak, yönetim kurulumuza istifasını vermiş, görevden ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Geçtiğimiz sezondan bu yana büyük emek ve gayretleri olan başkanımızın yönetim kurulumuza sunmuş olduğu istifası bizleri derinden üzmüştür. İstifasında yalnız kaldığını, verilen taahhütlerin yerine getirilmediği ve daha birçok sebebi sıralamıştır. Yönetim kurulu olarak Feyat Kıyak’ın istifasını kabul etmediğimizi, kendisine ilettik. Ancak bu konuda kararlı ve ısrarlı olduğunu bir kez daha bizlere bildirmiştir. Yakalanan başarının devamını sağlamak adına, bizlerde bu ahengin bozulmasında yana olmadığımızı belirtmek isteriz” denildi.

Kıyak’tan açıklama: Hoşçakalın

Kıyak, gelişmelere dair açıklama yaparak şunları ifade etti:

“Sahipsizliğe koştuk geldik. Kimseler yokken geldik, gelmeden büyük bildiklerimize danıştık da geldik. Geldiğimiz günden bu yana her günümüz Vanspor oldu. Her çabamız Vanspor içindi. Rızkımızdan kıstık, geleceğimizden ödün verdik.

Tek amaç aziz bildiğimiz memleketimizin şanlı takımına sahip çıkmaktı. Onu da yaptık şükür. Kürsülerde nutuk atanları sahada göremedik.

Altı boş süslü cümlelerle geçiştirdiler hep Van’a sevdalı olmak, Vanspor’a aşık olmak bu değildi. Yarı yolda bırakmak yaraşmaz şanımıza, bırakanları afişe etmek de şeref sözümüz olsun.

Şimdilik hoşçakalın, hakkınızı helal edin.”

Ekran alıntısı

Nurullah Aslan’la ilgili iddia

Öte yandan Vanspor, iki gün önce gazeteci Murat Ağırel'in Nurullah Aslan hakkında yaptığı haber sonrası açıklama yayımlamış ve oyuncusunu desteklemişti.

Gazeteci Murat Ağırel, Nurullah Aslan'ın Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde onun adına Eyüpsporlu yöneticilere, "500 bin TL verin maçı organize edelim" denildiğini ve Murat Özkaya'nın Gençlerbirliği yöneticilerini arayıp durumu bildirdiğini, 26 yaşındaki kaleci Nurullah Aslan'ın da maça bu yüzden çıkmadığını iddia etmişti.

Vanspor'dan Aslan'la ilgili yapılan açıklama