Yangın bölgesinde giden Çavuşoğlu'na sert tepki: Devletin 3 uçağı mı var?

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada başlayan ve hala söndürülemeyen orman yangınında Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçakları kullanılmadığı ve söndürme çalışmaları yetersiz kaldığı gerekçesiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na vatandaşlar tepki gösterdi.

Yangın bölgesinde giden Çavuşoğlu'na sert tepki: Devletin 3 uçağı mı var?

Dün gece yangını çıkardıkları iddiasıyla bir grubun darp ettiği 2 kişi, jandarma tarafından linç edilmekten kurtarıldı. Kalabalık, 2 kişinin konulduğu jandarma aracının etrafını çevirerek uzun süre hareket etmesine engel oldu.

DHA’nın haberine göre tepkilerin dinmemesi üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beraberinde Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ile kalabalığın bulunduğu yere gitti.

Kalabalıkla bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, tepki gösteren kişileri ikna etmeye çalıştı. Yangının devam ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, jandarma ekiplerinin yangın noktasında görevli olduğunu hatırlatarak kalabalıktan dağılmalarını istedi. Bu sırada vatandaşlar Bakan Çavuşoğlu'na da tepki gösterdi.

Diyalog anında çekilen bir videoya göre, bir vatandaş "Devletin bir tane uçağı yok mu buraya gönderebileceğiniz?" diye sordu. Çavuşoğlu "3 uçağımız vardı. 3'ü de buradaydı..." sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti'nin 3 uçağı mı var? THK'nin hangarında uçaklar yatıyor... Memleket yandı" diyerek tepki gösterdi.   

Tarlaları  yakarak barikat kurdular

İki şüphelinin bulunduğu aracın etrafı jandarma ekipleri tarafından kalkanlarla kapatılarak hareket ettirildi. Bunun üzerine araca taşlarla saldıran kalabalığı Jandarma biber gazı ile engelledi.

Jandarmaya ait TOMA'nın su sıktığı kalabalık aracın çıkışına izin vermemek için yol üzerindeki tahtaları ateşe vererek barikat kurdu. Araç kalabalığın arasından güçlükle çıkarak jandarma karakoluna giderken, yakılan ateş TOMA tarafından söndürüldü.