TSK'dan Kandil, Gare, Hakurk ve Zap'a hava operasyonu

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi topraklarında yer alan Kandil, Gare, Hakurk ve Zap’taki PKK noktalarına hava operasyonu düzenlendiğini açıkladı.

TSK'dan Kandil, Gare, Hakurk ve Zap'a hava operasyonu

MSB’den yapılan açıklamada, "Hava harekatıyla teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 40'a yakın hedef imha edilmiş, terör örgütünün söz konusu bölgelerdeki varlığına ağır bir darbe vurulmuştur. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edilecektir”  ifadeleri yer aldı.

 Türkiye Nisan ayında Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Avaşin-Basyan bölgelerine kara ve hava operasyonu başlatmıştı.

“Pençe-Şimşek ve “Pençe-Yıldırım” adı verilen operasyondan önce TSK’nin Duhok il sınırları içerisinde (Haftanin de dahil) 6 karakol ve 36 üssü bulunuyordu. Ancak operasyonun ardından bu sayının 43’e yükseldiği belirtiliyor.

Bölgede bulunan birçok köy de operasyon nedeniyle boşaltıldı.