Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin ilk elektronik vize portalını duyurdu

Başbakan Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi’nin ilk elektronik vize portalının faaliyete geçtiğini duyurdu.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin ilk elektronik vize portalını duyurdu

Başbakan Mesrur Barzani sosyal medya hesabından e-vize portalının faaliyete geçtiğini duyurdu. Başbakan e-vize projesinin, 9. hükümet kabinesinin Kürdistan'da kamu hizmetlerini iyileştirme,  iş ve ticareti kolaylaştırmaya yönelik bir dizi hizmetlerden bir tanesi olduğunu, önümüzdeki aylarda diğer hizmetlerin açıklanacağını söyledi.

Başbakan Twitter hesabından yayınladığı videoda yaptığı konuşmada, bu servislerin teknoloji ve verilerinin daha fazla dijital servisin kullanılabilirliğini kolaylaştıracağını, havalimanları ve hudut kapılarnın yenilenmesinin önünü açacağını ve yeni ticaret fırsatları yaratılmasına uluslararası ortaklar ile yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Başbakan ayrıca İçişleri Bakanlığı'na ve Bilgi Teknolojileri Dairesi'ne dijital hizmetlere öncelik verdikleri ve dijital dönüşüm gündemini taahhüt etmelerinden ötürü teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi'nde turizmi ve yabancı yatırımı teşvik etmeye amaçlayan e-vize başvurusu visit.gov.krd üzerinden yapılabilenecek. Uygulama, ziyaretçilerin ve yatırımcıların çevrimiçi olarak vize başvurusunu kolaylaştırmayı amaçlıyor.