Uluslararası Koalisyon'dan Peşmerge için 26 proje

Hollanda’nın Erbil Başkonsolosluğu’nun Askeri Danışmanı Albay Jan ten Hove, Kürdistan Bölgesi’nin askeri yapılanması için 26 proje hazırlandığını söyledi.

Uluslararası Koalisyon'dan Peşmerge için 26 proje

Hollanda’nın Erbil Başkonsolosluğu’nun Askeri Danışmanı Albay Jan ten Hove, Kürdistan Bölgesi’nin askeri yapılanması için 26 proje hazırlandığını kaydederek, önceliğin tüm Peşmerge güçlerinin Peşmerge Bakanlığı çatısı altında toplanması olduğunu söyledi.

K24’e konuşan Hollandalı askeri danışman Albay Jan ten Hove, Uluslararası Koalisyon’un Peşmerge güçlerini birleştirme çabaları ve Kürdistan Bölgesi güvenlik kurumlarıyla ilgili reform sürecine ilişkin konuştu.

Hove, “70 ve 80 Peşmerge birliklerini birleştirmek için öncelikle aralarında güven oluşturulmalı. Bu amaçla Peşmerge Bakanlığı ile görüşmeler yaptık, belgeler onaylandı” dedi.

Hollandalı askeri yetkili, çok önemli başka bir adımın kaldığını söyleyerek, bunun askeri düşüncelerin birleştirilmesi olduğunu belirtti.

Peşmerge güçlerinin tüm farklı birlikleriyle birleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Hove, modern bir güç için bunun gerekli olduğunu ifade etti.

Hükümetin ve gelecek nesillerin korunması için Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi gerektiğini ve siyasi güçlerin bu doğrultuda adımlarının olduğunu bildiren Hollandalı askeri yetkili, Peşmerge güçleri ve Kürdistan Bölgesi’ndeki güvenlik kurumlarında reform için 26 projenin hazırlandığını dile getirdi.

Hove, Peşmerge güçlerine askeri eğitim vermeye ve danışmanlık yapmaya devam ettiklerini bildirdi.

 

K24