Yeni Çağ yazarı: Bahçeli'nin önerisi 'Eyalet Sistemi'dir!

Yeni Çağ yazarlarından Ahmet Takan köşesinde "Saray istedi  Bahçeli önerdi!.." başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Devlet Bahçeli'nin seçimlerin hemen ardından gündeme getirdiği "Büyükşehiri seçelim, ilçeleri o belirlesin" önerisinin gerçekte "Eyalet Sistemi"ni hedefleyen bir yolun kapısını araladığını ileri sürdü.

Yeni Çağ yazarı: Bahçeli'nin önerisi 'Eyalet Sistemi'dir!

Yeni Çağ'ın ülkücü düşünceye sahip yazarlarından Ahmet Takan "Saray istedi  Bahçeli önerdi!.." başlığıyla kaleme aldığı yazısında, Devlet Bahçeli'nin seçimlerin hemen ardından gündeme getirdiği "Büyükşehiri seçelim, ilçeleri o belirlesin" önerisinin gerçekte "Eyalet Sistemi"ni hedefleyen bir yolun kapısını araladığını ileri sürdü.

"Büyükşehiri seçelim ilçeleri o belirlesin."

Neymiş efendim;

"Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin."

Vay!..Vay!..Vay!.. Konuşana değil konuşturana bakın derler ya... Aynen öyle... Ancak, heybedeki büyük turbu faş etmeden önce soralım;

Bunu, Van, Diyarbakır ve Mardin için de öneriyor musunuz?.. Zira, söylediklerinizden bu mana da çıkar. O zaman sizin önerdiğiniz düpe düz eyalet sistemi değil de nedir? Eyalet başkanlarını seçelim onlar da alt yöneticilerini seçsinler, öyle mi?..

Diktatörlük başka nasıl tarif edilebilinir acaba?..

Bahçeli'nin bu söyleminin arkasında derin bir iç acısı olduğunu dile getiren Takan, bunun da Mansur Yavaş acısı olduğunu vurguluyor.

Mansur Yavaş acısı!..

Peki, eyalet sistemine yol veren Bahçeli, açıklamasının ardındaki asıl büyük sebep ne?.. Seçim sonrası inzivaya çekilmiş gibi görünen Erdoğan cephesinde hummalı çalışmalar yapılıyor. Önceki gün kulağıma gelmişti, "Saray da, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine  Haziran ayı içinde tekrar yapılmasına yönelik çalışmalar var" diye.. Sonra "vazgeçildi" diye söylentiler dolaştı. Dün sağlam bir saray kaynağından haber aldım; "Reis, danışmalarına, büyükşehir belediye başkanlarının önemli yetkilerini Cumhurbaşkanına devredilmesine yönelik bir kanun teklifi hazırlığı için talimat verdi..."