Yeşil Sol Parti'den bombalı saldırı açıklaması: Kabul edilemez

Yeşil Sol Parti, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin, “Kabul edilemez” dedi.

Yeşil Sol Parti'den bombalı saldırı açıklaması: Kabul edilemez

Yeşil Sol Parti, milletvekilleri TBMM'de toplu olarak düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa tartışmalarına ilişkin tutumlarını açıkladı.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu sabah Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen bombalı saldırıyı kabul edilemez bulduklarını söyledi.

Uçar “Bugün sabah saatlerinde yaşanan saldırıyı kabul edilemez bulduğumuzu ifade etmek isterim. Demokratik siyasetin yürütücüleri olarak bu ülkede bilindiği gibi şiddetin her türlüsünün zemin bulmadığı, barışın ve huzurun tesis edilebildiği bir ülkenin mücadelesini verdik, vermeye devam edeceğiz. Meclis de bu yükümlülük altındadır” dedi.

Yeşil Sol Parti olarak sivil bir anayasanın ihtiyacını hep vurguladıklarını ifade eden Uçar, şöyle konuştu: "Siyasi manipülasyonlara bu noktada asla izin vermedik ve gerçeğin üzerini örten her türlü yaklaşıma karşı olduk. Yapılmak istenen yeni anayasa kim ya da kimler için yapılıyor sorusunun sorulması gerekiyor. 1982 Anayasası'nı dahi geride bırakan uygulamalar varken gerçekten sivil toplumdan yana bir anayasa yapılmak isteniyor mu? Mevcut yasalara dahi tahammül yok. Biz buna karşı mücadele ederken yeni bir anayasa tartışmasını kendi çıkarları için konuşmak ne siyasete ne de ahlaka sığar…”

Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Tecridin ve çatışmaların bitirilmesi” dediniz, AK Parti’nin size ziyaretinde bunları koşul olarak sunup “Evet bir anayasa birlikte yapabilriz” mi diyeceksiniz yoksa “Anayasayı tanımayan bir iktidar ile anayasa yapmayız” diyerek kapıyı kapatır mısınız?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Anayasa yapım sürecinde önemli olan kimin kimi ziyaretinden öte nasıl bir anayasa taslağının önümüze geldiğidir. Türkiye’deki toplumun değerlerini ve demokratik değerleri savunan bir anayasa düzlemi bizim de mücadelemizdir. Gelen taslak böyle olursa güç verecek bir pozisyonda oluruz.”