Yıldırım Demirören'in istifasının arkasındaki neden Erdoğan

Demirören Grubu'nun İddaa ihalesini kazanmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı koltuğu da tartışmalı hale gelen Yıldırım Demirören geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

Yıldırım Demirören'in istifasının arkasındaki neden Erdoğan

Hem Demirören Grubu'nun İddaa ihalesini kazanıp şans oyununun sahibi olması hem de TFF Başkanlığı koltuğunda oturması nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefi haline gelen Yıldırım Demirören'in istifasının arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın olduğu konuşuluyor.

Yeniçağ gazetesi yazarı Burhan Ayeri konuyla ilgili olarak "Göreve geldiği günden beri, tüm icraatları eleştirilen TFF Başkanı Yıldırım Demirören sonunda istifa ettirildi. Bu sona gelişte ilginç olan iki unsur var. İlki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Artık bıraksın" talimatını yollaması. Cumhurbaşkanına yakın isimler "Mevcut başkan partiye zarar vermeye başladı. Onun yansımalarını 31 Mart'ta görebiliriz" şeklinde görüş bildirdiler. Erdoğan da kendine has anketlerle, bunun doğruluğunu teyit etti. Neticede istifayı istedi ve aldı" yorumunu yapıyor.

Ayeri, "Yıldırım Demirören ayrılık dilekçesinde öne sürdüğü "İddaa ihalesini Demirören Grubu'nun kazanması üzerine bu kararı aldım" şeklindeki gerekçesi, aslında Erdoğan'ın zorlamasını gizlemeye çalışmaktan başka şey değildi" iddiasında bulunuyor.

TFF'yi yıllardır Göksel Gümüşdağ'ın yönettiğini savunan Ayeri, bir sonraki başkanın kim olacağı kararını da yine Erdoğan'ın vereceğini ifade etti.

Demirören istifa açıklamasında, "İDDAA, Misli.com'un Demirören Holding bünyesine katılımından ve sözleşmelerin devri yasal olarak tamamlandığından dolayı görevimden istifa ediyorum" demişti.