YNK Kadim Peşmergeler Topluluğu'ndan Diyar Garib iddialarına yanıt

YNK Kadim Peşmergeler Topluluğu'ndan Diyar Garib iddialarına yanıt

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kadim Peşmergeler Topluluğu, PKK'ye yakın medya organları tarafından paylaşılan ve Diyar Garib'in YNK kadim peşmergeleri ile gerçekleştirdiği toplantıdan sonra öldürüldüğü iddaalarını redettiler.

PKK'ye yakın medya organları dün yaptıkları yayınlarda, KCK Genel Başkanlık  Konseyi Üyesi Diyar Garib'in Türk istihbaratı ve yerel güçlerin işbirliği sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Aynı şekilde PKK'de bu üst düzey yöneticilerinin öldürüldüğünü doğruladı. Her iki tarafta bu olayın istihbarat paylaşımları sonucunda gerçekleştiğini açıkladı.

PKK'ye yakın medya kuruluşları, Diyar Garib'in üldürülme olayının yaşandığı gün YNK Kadim Peşmergeler Topluluğu ile toplantısının olduğunu yayınladı. Türk medyasıda Diyar Garib'in Süleymaniye'ye yakın Kortek dağında gerçekleşen hava saldırısıyla öldürüldüğünü duyurdu.

Bu iddialara ilişkin YNK Merkez Konseyi Üyesi ve aynı zamanda Kadim Peşmerge Topluluğu sorumlusu Rehber Seyîd İbrahim Basnews'e yaptığı açıklamalarda, PKK medyasının ortaya attığı iddaaları redederek, kendisinin Kadim Peşmergeler Topluluğunun sorumlusu olduğunu ve bu iddiaların aslı – astarının olmadığını ifade etti.

İbrahim konuşmasının devamında, PKK'ye yakın medya organlarının iddia ettiği şekilde Diyar Garib'in öldürülme olayının yaşandığı gün, YNK Kadim Peşmergeler Topluluğu ile hiç bir toplantısının olmadığını ifade etti.